AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK A BIZONYÍTVÁNY ÁTVÉTELÉRŐL FELVÉTELIZŐKNEK

Kedves Vizsgázóink!

A felsőoktatási felvételi eljárás hiánypótlási határideje: 2018.07.11. éjfél.

Ahogy azt korábban a honlapunk hírek rovatában is megírtuk Nektek, minél később jön valaki vizsgázni, annál kisebb az esélye annak, hogy a felvételi póthatáridőig elkészül a bizonyítványa.

http://www.onyc.hu/news/fontos-informaciok-az-aprilisi-majusi-es-juniusi-nyelvvizsga-bizonyitvanyokkal-kapcsolatban

http://www.onyc.hu/news/informaciok-a-bizonyitvany-atvetelrol

A bizonyítvány nyomdai gyártásának folyamatát meggyorsítani semmilyen módon – még különeljárási díj ellenében - sem tudjuk, ugyanis azokat biztonsági okokból zárt rendszerben gyártják. Ez a folyamat nem nálunk zajlik és sajnos nincs is ráhatásunk.

2018. júniusi vizsgákból - ahogy azt korábban is jeleztük a honlapunkon - hiánypótlási határidőig senkinek sem fog elkészülni a bizonyítványa. Az ebben érintett vizsgázóknak ennek alapján értelemszerűen nincsenek bizonyítványi okiratazonosítóik, tehát nekik semmilyen módon nem fogunk tudni segíteni.

2018. júniusnál korábban teljesített vizsgák esetében az átvétel beállított helyszínén nyitvatartási időben az alábbiak szerint tudjátok átvenni az okiratot:

  1. Nagyon kérünk benneteket, hogy ügyeljetek arra, hogy a személyes ügyintézéshez érvényes és eredeti személyazonosító okmány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) legyen Nálatok. A diákigazolvány nem minősül személyazonosító okmánynak.
  1. Ha helyettetek meghatalmazott intézkedik, akkor neki ugyanezen saját iratainak valamelyikére és eredeti példányban a meghatalmazására lesz szüksége. A meghatalmazáshoz találtok formanyomtatványt a www.onyc.hu oldalon a ’Dokumentumok’ fül alatt.

Az átvételhez mindenképp igazolnotok kell magatokat, így ezektől a követelményektől semmilyen esetben – még méltányossági alapon - sem fogunk tudni eltekinteni.

Nyitvatartás:

Ellenőrizzétek, hogy melyik vizsgahelyre kértétek a bizonyítvány átvételét és azt is, hogy azon a vizsgahelyen milyen nyitvatartási idő szerint tudjátok átvenni a bizonyítványt.

Ha az átvétel helyszíne a budapesti Vizsgaközpont, az itt lévő bizonyítványok 2018.07.11-ig az ügyfélszolgálat nyitva tartás ideje alatt bármikor átvehetők. Ezt annak érdekében biztosítjuk, hogy mindenkinek a segítségére tudjunk lenni, akinek a bizonyítványa a póthatáridőig elkészült.

A Vizsgaközpont ügyfélszolgálatának nyitvatartása:

Hétfő: 08:00-18:00

Kedd, Szerda, Csütörtök - 08:00-16:00

Péntek: 08:00-14:00

Szombat, vasárnap – zárva

Semmilyen körülmények között nem küldjük meg a bizonyítvány szkennelt képét e-mailben, még a vizsgázó személyes elérhetőségeire sem, mert ez a vizsgázó számára adatbiztonsági kockázattal jár.

Erre vonatkozóan tehát e-mailen egyedi kérdésekkel ne keressetek minket, mert ez számotokra csak időveszteséget fog jelenteni.

Üdvözlettel,

az Origó csapata