Fontos információk az áprilisi, májusi és júniusi nyelvvizsga-bizonyítványokkal kapcsolatban

Az alábbiakban igyekszünk segíteni mindazoknak, akik a július 11-i feltöltési határidőig nyelvvizsga-bizonyítvánnyal szeretnének pluszpontokat szerezni az egyetemi felvételihez.

A vizsga hivatalos eredménye vizsgaszabályzatunk értelmében legkésőbb 30 nappal az első vizsgaeseményed után lesz publikus. A vizsgaközpont a sikeresnek minősített vizsgáról folyamatosan, de legkésőbb a vizsgaesemény időpontjától számított 60 napon belül a vizsgaközpontban a vizsgázó rendelkezésére bocsátja a vizsgabizonyítványt. A bizonyítvány nyomdai gyártásának folyamatát meggyorsítani sajnos nem lehet, de értékes napokat nyerhetsz, ha az átvételt kifejezetten a budapesti vizsgaközpontba kéred, mert itt juthatsz hozzá leghamarabb az elkészült bizonyítványhoz.

Általános javaslatunk áprilisban, májusban vizsgázóknak

Amint megpillantjátok sikeres vizsgaeredményeteket, mondjatok le a felülvizsgálati jogotokról a személyes eredményközlő felületeteken. Eredményes vizsga esetén nincs értelme felülvizsgálatot beadni (hiszen egy eleve sikeres vizsga aligha lehet "még sikeresebb"), azonban ha lemondtok a felülvizsgálati jogotokról, a bizonyítványotok gyártásának megkezdéséhez nem kell végigvárni azt a 15 napos felülvizsgálati határidőt, amelyet a vonatkozó jogszabály előír. Röviden: így előbb indulhat el a nyomtatási folyamat.

Áprilisi vizsgák

A vizsgabizonyítvány biztosan elkészül a feltöltési határidőig.

Májusi vizsgák

A májusban sikeresen vizsgázóknak jó hírünk van: bizonyítványotok nagy valószínűséggel a kezetekben lesz a július 11-ei feltöltési határidőig.

Júniusi vizsgák

Ebben az esetben nem tudunk mást mondani, mint hogy sajnos várhatóan nem készül el a bizonyítvány július 11-i adat-feltöltési határidőig.