Referencia iskola avatás a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban

2018. november 13-án Magyarországon elsőként, nagyszabású rendezvény keretében adta át az ELTE Origó Nyelvi Centrum a „referencia iskola” táblát a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium részére, mely ezáltal a nagymúltú Nyelvvizsgaközpont első vidéki partnerintézménye lett.

Nagy kihívást jelent a középiskolai diákoknak és természetesen az őket tanító nyelvtanároknak, hogy 2020-ban már csak B2-es nyelvvizsgabizonyítvánnyal lehet bekerülni a felsőoktatásba. A partnerintézményeknek szeretne segítséget nyújtani a Nyelvvizsgaközpont. Továbbképzéseket, workshopokat tartunk a nyelvtanárok számára, különös tekintettel a Közös Európai Referencia Keret (KER) szintekkel kapcsolatos ismereteire, az Origó vizsga követelményrendszerére és az értékelési szempontokra.

A vizsgázók számára rendszeresen indítunk vizsgarutinképzéseket annak érdekben, hogy megismerjék a vizsga pontos menetét, gyakorolják az Origó vizsgán előforduló feladattípusokat az éles vizsga előtt. Rendszeresen szervezünk a jövőben a Gimnázium tanulói számára próbavizsgákat is.

Az együttműködésről szóló megállapodást Antoni Györgyi, az ELTE ONYC ügyvezető igazgatója, Gulyás Zoltán, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója és Fodor Gábor a ceglédi Tankerületi Központ igazgatója írta alá.