Szabari Krisztina Országos Fordítási Verseny 2018.

A nyelvtudásmérés meghatározó intézménye, az ELTE Origó Nyelvi Centrum versenyt hirdet 14 és 20 év közötti középiskolás tanulóknak angol és német nyelvből.

A verseny két részből áll.

1. Az első rész lefordítandó szövegét keresd iskolád nyelvtanári munkaközösségénél, illetve a www.onyc.hu oldalon. Ezt a fordítást önállóan, saját időbeosztás szerint végezheted.

Az angol nyelvű szöveget ITT találod.

A német nyelvű szöveget ITT találod.

Pályázni csak az oktatási intézmények képviseletében lehet, önálló jelentkezéseket nem fogadunk el.

A három legjobb nevezőt az iskola nyelvtanárai jelölik ki, akik a versenybe jutott munkákat elektronikus dokumentum (doc, docx,pdf) formájában, csatolmányként küldik meg a forditas.onyc@gmail.com címre, 2018. május 31-ig.

A dokumentumban fel kell tüntetni a pályázó nevét, e-mail-címét, a képviselt iskola nevét, címét. Fontos, hogy a pályázatot csak valamennyi adat feltüntetése esetén tudjuk értékelni. A nem megfelelő formában benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázat helyes formája ellenőrizhető a dokumentumsablonon, mely ITT elérhető, letölthető.

2. A legjobbnak ítélt pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki azokat a pályázókat – angol nyelvből 20, német nyelvből 15 versenyzőt –, akik bekerülnek a második fordulóba. Az eredményhirdetés elektronikus úton történik, legkésőbb 2018. szeptember 7-ig.

Azok a tanulók, akik továbbjutottak a versenyen, e-mailben kapnak értesítést. Akik nem jutottak tovább a döntőbe, személyre szóló értesítést nem kapnak.

A továbbjutók mérik majd össze fordítási tudásukat 2018. szeptember 14-én, pénteken az ELTE ONYC 1082 Budapest, Baross u. 62. szám alatti dísztermében.

A döntő eredményéről mindenkinek küldünk értesítést.

Felhívjuk a figyelmet, hogy sem a kijavított, sem a nyertes dolgozatokat nem hozzuk nyilvánosságra.

A díjátadóra ünnepélyes keretek között az ELTE ONYC dísztermében 2018. szeptember 28-án, pénteken kerül sor, az Európai Nyelvek Hetén. Minden nyelvből az első helyezett 100 ezer, a második 75 ezer, a harmadik 50 ezer forint pénzjutalomban részesül. Ezenkívül a Petőfi Irodalmi Múzeum értékes különdíjakat ajánlott fel a műfordítás értékű pályaművek beküldőinek.