Vizsgajelentkezés

Szabari Krisztina Országos Fordítási Verseny 2023

A nyelvtudásmérés meghatározó intézménye, az ELTE Origó Nyelvi Centrum fordítási versenyt hirdet 14 és 20 év közötti középiskolás tanulóknak francia, olasz, orosz és spanyol nyelvekből.

Minden nyelvből az első helyezett nyereménye 30.000 forint pénznyeremény, a második és harmadik helyezett tárgynyereményt kap (bluetooth fülhallgató, hangszóró).

A verseny két részből áll:

Az első fordulóban egy idegen nyelvű szöveget kell lefordítanod magyar nyelvre. Ezt a fordítást önállóan, saját időbeosztás szerint végezheted, szótárt használhatsz a fordításhoz.

A FRANCIA NYELVŰ SZÖVEGET ITT TALÁLOD
AZ OLASZ NYELVŰ SZÖVEGET ITT TALÁLOD
AZ OROSZ NYELVŰ SZÖVEGET ITT TALÁLOD
A SPANYOL NYELVŰ SZÖVEGET ITT TALÁLOD

Pályázni csak az oktatási intézmények képviseletében lehet, önálló jelentkezéseket nem fogadunk el. Az elkészült fordítást, amivel pályázni szeretnél, nyelvtanárodnak add le, ő jogosult beküldeni a pályaműveket elektronikus dokumentum (doc, docx, pdf) formájában, csatolmányként a titkarsag@onyc.hu e-mail címre legkésőbb 2023 április 28-ig.

A dokumentumban fel kell tüntetni a pályázó nevét, e-mail címét, telefonszámát, a képviselt iskola nevét, címét, telefonszámát. Fontos, hogy a pályázatot csak valamennyi adat feltüntetése esetén tudjuk értékelni. A nem megfelelő formában benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A PÁLYÁZAT HELYES FORMÁJA ELLENŐRIZHETŐ A DOKUMENTUMSABLONON, MELY EZEN A LINKEN ELÉRHETŐ, LETÖLTHETŐ

A legjobbnak ítélt pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki azokat a pályázókat, akik bekerülnek a második fordulóba, azaz a döntőbe. Az eredményhirdetés elektronikus úton történik 2023. május 26-án. Azok a tanulók, akik továbbjutottak a versenyen, e-mailben kapnak értesítést. Akik nem jutottak tovább a döntőbe, személyre szóló értesítést nem kapnak.

A továbbjutók személyesen mérik majd össze fordítási tudásukat 2023. június 9-én az ELTE ONYC Dísztermében (Budapest, 1082 Baross u. 62.) Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó is ezen a napon lesz ugyanitt. Ebédet biztosítunk a résztvevőknek, míg várnak az eredményre.

FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY SEM A KIJAVÍTOTT, SEM A NYERTES DOLGOZATOKAT NEM HOZZUK NYILVÁNOSSÁGRA, ÉS A VERSENY UTÁN MEGSEMMISÍTJÜK.

További információ: titkarsag@onyc.hu