Papíralapú

Az Origó hagyományos papíralapú vizsgája a közel 60 vizsgahelyünk valamelyik akkreditált vizsgatermében történik személyes részvétellel.

A szóbeli vizsgarész a MIX számítógépes rendszer segítségével zajlik.

Az írásbeli feladatokat papíron, feladatfüzet vagy feladatlap formában kapod meg, válaszaidat kézírással kell rögzíteni. Az írásbeli és beszédértés vizsga esetében a végleges megoldások leírása során nem kiradírozható kék golyós- vagy töltőtollat kell használni.  Minden más eszköz a végleges megoldások rögzítésében nem megengedett segédeszköznek számít, a használatával rögzített megoldásra pontszám nem adható.

Papíralapú vizsgaformátum esetén az írásbeli és a beszédértés (labor) vizsgán kereskedelmi forgalomban kapható nyomtatott szótár használható. Speciálisabb kiadványok, a tematikus szótárakat is ideértve a vizsgán nem használhatóak.  Kizárólag saját szótárt tudsz használni, kölcsönkérni, vagy adni nem lehet.

Beszédértés (labor) vizsgán a szótár a szövegek háromszori (egynyelvű vizsgán kétszeri) meghallgatása után, a feladatlap kitöltésére rendelkezésre álló időben használható. Szöveghallgatás közben nem szabad használni.

A papírlapú vizsgák részletes leírását a vizsgaszabályzat tartalmazza.