Origó Online Vizsga

A vizsga az otthonodba költözik

A hagyományos, papíralapú vizsgák és a vizsgatermi számítógépes vizsgák mellett 2020-tól online vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete és feladatai megegyeznek a jól ismert papíralapú vizsgákkal, és mindezt az otthonodban tesszük 😊


Eszközök, amikre szükséged van

Ezeket töltsd le és fel!

A vizsgát az erre a célra kialakított elektronikus vizsgafelületen tudod teljesíteni. A vizsgákat Windows 10, vagy macOS 10.14 vagy magasabb verziószámú operációs rendszerre telepített alkalmazásból tudod elérni. A vizsgaközpont vizsgarendszere más operációs rendszert jelenleg nem támogat. A hátsó kamera lehet iOS is, ha a Chrome böngészőt használod.

Legalább 72 órával az első vizsgaesemény előtt belépve a vizsgafelületre el kell végezned az azonosításhoz szükséges feltöltéseket és tennivalókat (személyi azonosító okmány, arckép és helyszínkép feltöltése, billentyűzetminta és egérmozgás minta adása).

Rendezkedj be!

A vizsgahelyszínt úgy rendezd be, hogy kényelmesen tudj vizsgázni, ne zavarjon senki a vizsga közben.
A vizsga közben a két kamera fogja folyamatosan közvetíteni a képet és a hangot rólad.

A vizsgák közben a közvetlen környezetedben nem tarthatsz előre kidolgozott nyelvi mintákat, segédleteket, szótárt (enni-és innivaló viszont kötelező😊). Szótárazásra a vizsgarendszerbe beépített elektronikus szótárt tudod csak használni.

Próbáld ki!

Lehetőséged van kipróbálni az írásbeli és a beszédértés vizsgát. A vizsgák indítását a „VIZSGA KIPRÓBÁLÁSA” feliratú gombra kattintva tudod megtenni. Kérjük, hogy mindenképpen próbáld ki a vizsgafelületet, hogy ne a vizsgán találkozz vele először.

Konzultálj!

Webináriumot a vizsgát megelőző napokban tartunk, amelyről a vizsgafiókban értesítést kapsz. Az online eseményre a vizsgafiókodban található gombra kattintva kapcsolódhatsz be.

A VIZSGÁRA ITT TUDTOK JELENTKEZNI KORLÁTOZOTT LÉTSZÁMBAN.

A RENDSZERT ITT TUDJÁTOK KIPRÓBÁLNI.

Az itt található tájékoztatás nem teljeskörű. Kérjük, mindeképp olvasd el az itt található részletes vizsgázói tájékoztatót és a Vizsgaszabályzatot.

Az Origó kétnyelvű vizsgarendszer leírása a Vizsgaszabályzatban és itt található.