Origó Nyelvvizsga

MIÉRT VÁLASZD AZ ORIGÓ NYELVVIZSGÁT?

AZ ORIGÓ KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGARENDSZER

A jelenlegi vizsgarendszerünkben mért idegennyelv-tudás fogalma a legújabb alkalmazott nyelvészeti kutatások megállapításai, a kommunikatív nyelvoktatás megváltozott célkitűzései, az Európa Tanács nagyszabású idegennyelv-tanítási és vizsgáztatási projektjének ajánlásai és a nyelvvizsga-bizonyítványok felhasználóinak részletes igény-és szükségelemzése alapján alakult ki.
Az ELTE Origó Nyelvi Centrum az ALTE (Európai Nyelvvizsgáztatók Szövetsége) rendes tagja és elfogadja az ALTE által meghatározott (Közös Európai Referenciakeretre támaszkodó) kommunikatív kompetencia-felfogást.

SZÁMÍTÓGÉPES VIZSGÁINK:

Az Origó akkreditált vizsgáját vizsgatermi számítógépes, vizsgatermi sajátgépes és online formátumban is letehetitek az aktuálisan meghirdetett nyelvekből és szinteken.

AKKREDITÁLT KÉTNYELVŰ VIZSGÁINK RÉSZLETEI

ÉLŐ NYELVEK

ANGOL ARAB BEÁS (CIGÁNY)BOLGÁRDÁN ESZPERANTÓ FINN 
FRANCIA HOLLAND HORVÁT KÍNAI LENGYELNÉMET JAPÁN 
OLASZ OROSZROMÁN RUSZIN SPANYOL SVÉD SZERB
SZLOVÁKSZLOVÉN TÖRÖKUKRÁN ÚJGÖRÖG

B1 (alapfok)B2 (középfok)C1 (felsőfok)

HOLT NYELVEK

Egyedülálló módon az Origó nyelvvizsgarendszerben latin és ógörög nyelvből is vizsgázhatsz. Mivel ennek a vizsgának a tematikája es felépítése jelentősen eltér az elő nyelveketől, érdemes külön bemutatni.

A holt nyelvek esetén (latin, ógörög) a komplex értékelés nem alkalmazható. A komplex értékelésről itt találsz további információkat.

AKKREDITÁLT EGYNYELVŰ VIZSGÁINK RÉSZLETEI

Általános nyelvi anyagú, egynyelvű Origó nyelvvizsgarendszerünk keretében magyar mint idegen nyelvből jelenleg A2 (nem akkreditált), B1B2 és C1 szinten tehetsz vizsgát.

VIZSGANAPTÁR

HA AZ OLDAL TETEJÉN TALÁLHATÓ SZŰRŐ HASZNÁLATA HELYETT GLOBÁLISABB KÉPET SZERETNÉL A VIZSGAIDŐPONTJAINKRÓL, AKKOR AZ ALÁBBI HIVATKOZÁSOKRA KATTINTVA ELÉRHETED NAPTÁRAINKAT:

HOGYAN TUDOK NYELVVIZSGÁRA JELENTKEZNI?

Amennyiben online szeretnél jelentkezni, használd az oldal tetején található keresőt, amely segít eligazodni.

Vizsgaszabályzatunkat itt tudod elolvasni.

VIZSGADÍJAK:

Aktuális díjszabásunkért kattints ide.

A VIZSGADÍJAT TÖBBFÉLEKÉPPEN IS BEFIZETHETED:

Bankkártyával az online vizsgajelentkezés során vagy a vizsgafiókodbanAmerican Express kártyával nem lehet fizetni.
ÁtutalássalSzámlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000 (kérjük, figyeljetek a bankszámlaszám helyességére, ellenkező esetben a jelentkezés meghiúsulhat)
Kedvezményezett: ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.
Közlemény rovat: az e-mailben kapott ötjegyű online kód, neved, születési időd
OTP-fiókban közvetlenül a számlánkraSzámlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000 (kérjük, figyeljetek a bankszámlaszám helyességére, ellenkező esetben a jelentkezés meghiúsulhat)
Közlemény rovatba: az e-mailben kapott ötjegyű online kód, neved, születési időd

SÁRGA CSEKKET ÉS KÉSZPÉNZFELADÁSI UTALVÁNYT (RÓZSASZÍN CSEKKET) NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI. KIZÁRÓLAG AZ 1-3 PONTBAN FELSOROLT FIZETÉSI MÓDOKKAL LEHET A VIZSGADÍJAT KIFIZETNI.

Vizsgaszabályzatunk 4.10 pontja szerint a Vizsgaközpont a befizetett vizsgadíjról számlát állít ki. A számlán szereplő vevőadatokat a jelentkezés során kell megadni.

Ha a jelentkezés során nem adsz meg eltérő számlázási adatokat, a számla automatikusan a nevedre és címedre kerül kiállításra, amit a vizsgázói fiókodból tudsz letölteni az első vizsgát követően.

A számlán szereplő vevőadatok módosítására a jelentkezés befejezését követően (ld. 4. § 4.6) nincs semmilyen lehetőség.

ESÉLYEGYENLŐSÉG

A fogyatékkal élők jelentkezéskor (orvosi szakvéleményt is mellékelve) kérhetik a vizsga könnyítését.
Az esélyegyenlőség biztosításának feltételeiről részletesebben vizsgaszabályzatunkban olvashatsz.

MILYEN KÖNYVEKBŐL KÉSZÜLJEK?

Mindenki másra esküszik, de vannak olyan kiadványok, amelyeket mi tudunk javasolni a felkészülésedhez. Ezek között szép számmal van, amit aktív vagy korábbi vizsgáztatóink, vizsgafejlesztőink írtak, és olyan feladatokat tartalmaznak, amelyek nemrég még „éles” vizsgán szerepeltek. Természetesen egyéb könyveket is tudunk ajánlani folyamatosan frissülő listánkban.

Kattints ide a részletekért

AZ ELTE ORIGÓ NYELVI CENTRUM VIZSGARENDSZERÉNEK ÖSSZEVETÉSE AZ ÁLLAMILAG ELISMERT NYELVVIZSGÁK ÉS AZ ET HATFOKÚ SKÁLÁJÁNAK SZINTJEIVEL:

AZ ÁLLAMILAG ELISMERT NYELVVIZSGÁKAZ ELTE ORIGÓ NYELVI CENTRUM VIZSGARANDSZERÉNEK SZINTJEIAZ EURÓPA TANÁCS HATFOKÚ SKÁLÁJÁNAK SZINTJEI
C2
(mesterszint)
(nem akkreditálható)
C2
C1
(felsőfok)
Origó C1
(szóbeli, írásbeli, komplex)
C1
B2
(középfok)
Origó B2
(szóbeli, írásbeli, komplex)
B2
B1
(alapfok)
Origó B1
(szóbeli, írásbeli, komplex)
B1
A2
(belépő szint)
Origó A2
(nem akkreditált)
magyar mint idegen nyelv és Junior Nyelvvizsga
A2
A1
(minimum szint)

KOMPLEX ÉRTÉKELÉS

A komplex értékelés lényege az, hogy amennyiben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot. Részletek IDE kattintva olvashatók.