Vizsgajelentkezés

A vizsga az otthonodba költözik

A hagyományos, papíralapú vizsgák és a vizsgatermi számítógépes vizsgák mellett 2020-tól online vizsgát is szervezünk, melyek szerkezete és feladatai megegyeznek a jól ismert papíralapú vizsgákkal, és mindez az otthonodban tesszük 😊

Online vizsga esetében kizárólag komplex vizsgára lehet jelentkezni.

Eszközök, amikre szükséged van

  • Asztali gép vagy laptop folyamatosan töltve, ez lesz az elsődleges eszközöd
  • Mobiltelefon, vagy tablet, vagy laptop, ez lesz a másodlagos eszközöd a hátsó-oldalsó kép és hangközvetítéshez:
  • Megbízható internet kapcsolat

Ezeket töltsd le és fel!

  • Az elsődleges eszközre (számítógép, laptop), amin az írásbeli és beszédértés vizsgát írni fogod:

a ) Safe Exam Browser (SEB): https://onyc.nyelvvizsgajelentkezes.hu/app/ONYC_VizsgaApp.exe

b) a konfigurációs fájlt, amiről a vizsgafelületet indítani tudod: https://onyc.nyelvvizsgajelentkezes.hu/app/ONYC.seb

  • Az elsődleges eszközre (számítógép, laptop), amin a szóbeli (beszédkészség) vizsgát fogod letenni, valamint a hátad mögött elhelyezendő másodlagos eszközre (mobil telefon, amin a vizsgák alatt a másodlagos képet fogod közvetíteni):

c) ZOOM videó konferencia alkalmazás: https://zoom.us/download

A vizsgát az erre a célra kialakított elektronikus vizsgafelületen tudod teljesíteni. A vizsgákat Windows 10, vagy macOS 10.14 vagy magasabb verziószámú operációs rendszerre telepített alkalmazásból tudod elérni. A vizsgaközpont vizsgarendszere más operációs rendszert jelenleg nem támogat. A hátsó kamera lehet iOS is, ha a Chrome böngészőt használod.

Legalább 72 órával az első vizsgaesemény előtt belépve a vizsgafelületre el kell végezned az azonosításhoz szükséges feltöltéseket és tennivalókat (személyi azonosító okmány, arckép és helyszínkép feltöltése, billentyűzetminta és egérmozgás minta adása).

Rendezkedj be!

A vizsgahelyszínt úgy rendezd be, hogy kényelmesen tudj vizsgázni, ne zavarjon senki a vizsga közben.
A vizsga közben a két kamera fogja folyamatosan közvetíteni a képet és a hangot rólad.

  • Az elsődleges képet és hangot az elsődleges eszközöd web kamerája, vagy a számítógéphez csatlakoztatott web kamera biztosítja, amely szemből fog felvenni.
  • A másodlagos eszközről felvett videó kép, hátulról, oldalról fog venni Téged (ezt támasztod ki egy könyvespolcon vagy akár egy létrán).

A vizsgák közben a közvetlen környezetedben nem tarthatsz előre kidolgozott nyelvi mintákat, segédleteket, szótárt (enni-és innivaló viszont kötelező😊). Szótárazásra a vizsgarendszerbe beépített elektronikus szótárt tudod csak használni.

Próbáld ki!

Lehetőséged van kipróbálni az írásbeli és a beszédértés vizsgát. A vizsgák indítását a „VIZSGA KIPRÓBÁLÁSA” feliratú gombra kattintva tudod megtenni. Kérjük, hogy mindenképpen próbáld ki a vizsgafelületet, hogy ne a vizsgán találkozz vele először.

Konzultálj!

Webináriumot a vizsgák előtti szerdán 14.30-15.30 között tartunk, melyre a vizsgafiókodban található gombra kattintva kapcsolódhatsz be.

A vizsgára itt tudtok jelentkezni korlátozott létszámban.

A rendszert itt tudjátok kipróbálni.

Az itt található tájékoztatás nem teljeskörű. Kérjük, mindeképp olvasd el az itt található részletes vizsgázói tájékoztatót és a Vizsgaszabályzatot.

Az Origó kétnyelvű vizsgarendszer leírása a Vizsgaszabályzatban és itt található.