Archívum: Gyikek

ÚGY ÉRZEM, GYENGÉN SIKERÜLT A SZÓBELIM/ÍRÁSBELIM. A MÁSIK VIZSGARÉSSZEL KOMPENZÁLHATOM ANNYIRA A TELJESÍTMÉNYEMET, HOGY KOMPLEX BIZONYÍTVÁNYT KAPHASSAK?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Igen. A komplex értékelés lényege az, hogy amennyiben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot. Holt nyelvek esetén (latin, ógörög) a komplex értékelés nem alkalmazható. Részleteket IDE kattintva olvashatsz.

Continue reading »

SZERETNÉK TÖBBET TUDNI AZ ONLINE, A VIZSGATERMI SZÁMÍTÓGÉPES, ÉS A SAJÁTGÉPES VIZSGÁRÓL.

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

2020-tól az Origó vizsgát vizsgatermi számítgógépes és online formátumban is leteheted. Mindkettő szerkezete és feladatai megegyeznek a jól ismert papíralapú vizsgákkal. Részletesen itt tudsz tájékozódni:  https://www.onyc.hu/origo-szamitogepes-vizsga https://www.onyc.hu/origo-online-vizsga https://www.onyc.hu/origo-vizsgatermi-sajatgepes-vizsga

Continue reading »

SZERETNÉK BEJELENTKEZNI, HOGY MEGNÉZZEM A NYELVVIZSGA-DOLGOZATOM. JÖHET VELEM KÍSÉRŐ A MEGTEKINTÉSRE?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Amennyiben nem töltötted be a 18. életévedet és valamelyik szülődet, törvényes képviselődet hozod, akkor igen, ellenkező esetben a dolgozatodat csak te magad nézheted meg.

Continue reading »

SZEMÉLYES EREDMÉNYKÖZLŐ OLDALAMON AZT LÁTOM, HOGY A VIZSGÁM „LEZÁRT” ÁLLAPOTBA KERÜLT, MÉGSEM LÁTOM AZ EREDMÉNYEMET. ENNEK MI AZ OKA?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Egy kis türelmet kérünk. Ez az állapot azt jelenti, hogy a dolgozatot javító kolléga végzett a munkával és az eredményedet számítógépre rögzítettük. Azonban a feladatlapnak át kell még esnie egy utolsó ellenőrzési fázison (elkerülendő az adminisztratív tévedést), és mindaddig, amíg ez megtörténik, a vizsgád pontszám nélkül, de „Lezárt” állapotban szerepel eredményközlő oldalunkon. Amint megtörtént az […]

Continue reading »

RITKÁBBAN OKTATOTT NYELVBŐL SZERETNÉK VIZSGÁZNI, DE NEM TALÁLOK HOZZÁ TANANYAGOT. HOVÁ FORDULJAK?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Amiben tudunk, segítünk, de ebben az esetben a legtöbbször azt tudjuk javasolni, hogy keresd fel a nagyobb nyelviskolákat, könyvesboltokat, esetleg egyetemi tanszékeket. Bár több nyelvből is folyamatosan készítünk kiadványokat, a vizsgára történő felkészülés alapvetően önállóan történik. Mielőtt elkeserednél, nézz be a saját kiadványainkat és az ajánlott könyveket felsoroló aloldalunkra, hátha megtalálod, amit keresel.

Continue reading »

NEM TUDOK RÉSZT VENNI A VIZSGÁN. MIT TEHETEK? (HALASZTÁS, VISSZAFIZETÉS)

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Halasztani vagy a vizsgadíjat visszaigényelni a vizsgaidőszak első napját megelőző 8. napig van lehetőséged. A halasztással vagy vizsgadíj-visszafizetési kérelemmel kapcsolatban további információkat a Vizsgaszabályzatban találsz.  Az ügyintézés kizárólag a vizsgafiókodból, elektronikus kérelmek formájában indítható.

Continue reading »

MIT TEGYEK, HA NEM ÉRTEK EGYET A VIZSGAEREDMÉNYEMMEL? (FELÜLVIZSGÁLAT)

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

 A vizsgaeredmény közlésétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelemmel lehet élni jogszabálysértésre, az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára vagy a vizsga eredményével kapcsolatban értékelési hibára történő hivatkozással. A felülvizsgálattal  kapcsolatos részletes tudnivalókat a Vizsgaszabályzat 20. paragrafusa és az onyc.hu honlapon a dokumentumok között elérhető „Kérelmek benyújtásának módja” útmutató tartalmazza.

Continue reading »

MIT JELENT AZ, HOGY ,,LABOR” VIZSGA?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

A labor vizsga a szóbeli vizsga egyik része, melynek másik neve bészédértés. Ennek keretében hallás utáni szövegértés feladatlapot kell megoldanod. A labor szerves része a szóbeli vizsgának, abból ki nem hagyható, halasztás esetén csak együttesen tehető át másik időpontra.  A szóbeli vizsga részei tehát: beszédkészség, beszédértés (labor). Ha bármelyiken megjelentél, nincs lehetőséged halasztásra, visszafizetésre a szóbeli vizsgarészből. A […]

Continue reading »

MIKOR VEHETEM ÁT A BIZONYÍTVÁNYOMAT?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Bizonyítványod legkésőbb 60 nappal a vizsgád után átvehető. Vedd figyelembe, hogy amennyiben vidéki vizsgahelyre kérted az átvételt, a 60 nap a budapesti vizsgaközpontban való rendelkezésre bocsájtást jelöli.

Continue reading »

MIKOR TUDHATOM MEG A VIZSGÁM EREDMÉNYÉT?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

A szóbeli beszélgetős részének pontszáma még a vizsga napján kiderül: a vizsgáztatók az utolsó vizsgázó távozásakor a terem elé, vagy a vizsgahely folyosójára tűzik ki az aznapi eredményeket tartalmazó gyorslistát. Ez a dokumentum tájékoztató jellegű. A vizsga hivatalos eredménye vizsgaszabályzatunk értelmében az adott vizsgaidőszak első napjától számított 30 napon belül lesz publikus. Bár szívesen segítünk az érdeklődőknek, […]

Continue reading »

1 2 3