Archívum: Gyikek

ÚGY ÉRZEM, GYENGÉN SIKERÜLT A SZÓBELIM/ÍRÁSBELIM. A MÁSIK VIZSGARÉSSZEL KOMPENZÁLHATOM ANNYIRA A TELJESÍTMÉNYEMET, HOGY KOMPLEX BIZONYÍTVÁNYT KAPHASSAK?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Igen. A komplex értékelés lényege az, hogy amennyiben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot. Klasszikus nyelvek esetén (latin, ógörög) a komplex értékelés nem alkalmazható.

Continue reading »

SZERETNÉK TÖBBET TUDNI AZ ONLINE, A VIZSGATERMI SZÁMÍTÓGÉPES, ÉS A SAJÁTGÉPES VIZSGÁRÓL.

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

2024 márciusától mind az Origó kétnyelvű, mind az Origó MONO egynyelvű nyelvvizsgarendszer elérhető minden számítógépes formátumban: vizsgatermi számítógépes, vizsgatermi sajátgépes és online vizsga – az aktuálisan meghirdetett nyelvekből és szinteken. A számítógépes vizsgák szerkezete és feladatai megegyeznek a jól ismert papíralapú vizsgákkal. A számítógépes vizsgát a honlapon, a „Vizsgázóknak” főmenü alatt tudod kipróbálni.

Continue reading »

SZERETNÉK BEJELENTKEZNI, HOGY MEGNÉZZEM A NYELVVIZSGA-DOLGOZATOM. JÖHET VELEM KÍSÉRŐ A MEGTEKINTÉSRE?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Amennyiben nem töltötted be a 18. életévedet és valamelyik szülődet, törvényes képviselődet hozod, akkor igen, ellenkező esetben a dolgozatodat csak te magad nézheted meg.

Continue reading »

SZEMÉLYES EREDMÉNYKÖZLŐ OLDALAMON AZT LÁTOM, HOGY A VIZSGÁM „LEZÁRT” ÁLLAPOTBA KERÜLT, MÉGSEM LÁTOM AZ EREDMÉNYEMET. ENNEK MI AZ OKA?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Egy kis türelmet kérünk. Ez az állapot azt jelenti, hogy a dolgozatot javító kolléga végzett a munkával és az eredményedet számítógépre rögzítettük. Azonban a feladatlapnak át kell még esnie egy utolsó ellenőrzési fázison (elkerülendő az adminisztratív tévedést), és mindaddig, amíg ez megtörténik, a vizsgád pontszám nélkül, de „Lezárt” állapotban szerepel eredményközlő oldalunkon. Amint megtörtént az […]

Continue reading »

RITKÁBBAN OKTATOTT NYELVBŐL SZERETNÉK VIZSGÁZNI, DE NEM TALÁLOK HOZZÁ TANANYAGOT. HOVÁ FORDULJAK?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Amiben tudunk, segítünk, de ebben az esetben a legtöbbször azt tudjuk javasolni, hogy keresd fel a nagyobb nyelviskolákat, könyvesboltokat, esetleg egyetemi tanszékeket. Bár több nyelvből is folyamatosan készítünk kiadványokat, a vizsgára történő felkészülés alapvetően önállóan történik. Saját kiadványainkat és az ajánlott könyveket a honlapon, a „Vizsgázóknak”  főmenü alatt tudod kipróbálni.

Continue reading »

NEM TUDOK RÉSZT VENNI A VIZSGÁN. MIT TEHETEK? (HALASZTÁS, VISSZAFIZETÉS)

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Halasztani vagy a vizsgadíjat visszaigényelni a vizsgaidőszak első napját megelőző 8. napig van lehetőséged. A halasztással vagy vizsgadíj-visszafizetési kérelemmel kapcsolatban további információkat a Vizsgaszabályzatban találsz.  Az ügyintézés kizárólag a vizsgafiókodból, elektronikus kérelmek formájában indítható.

Continue reading »

MIT TEGYEK, HA NEM ÉRTEK EGYET A VIZSGAEREDMÉNYEMMEL? (FELÜLVIZSGÁLAT)

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

 A vizsgaeredmény közlésétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelemmel lehet élni jogszabálysértésre, az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára vagy a vizsga eredményével kapcsolatban értékelési hibára történő hivatkozással. A felülvizsgálattal  kapcsolatos részletes tudnivalókat a Vizsgaszabályzat 20. paragrafusa és az onyc.hu honlapon a dokumentumok között elérhető „Kérelmek benyújtásának módja” útmutató tartalmazza.

Continue reading »

MIT JELENT AZ, HOGY ,,LABOR” VIZSGA?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

A labor vizsga a szóbeli vizsga egyik része, melynek hivatalos neve beszédértés vizsga. Ennek keretében a hallás utáni szövegértési készséget mérjük. A labor szerves része a szóbeli vizsgának, abból ki nem hagyható, halasztás esetén csak együttesen tehető át másik időpontra.  A szóbeli vizsgarész csak akkor tekinthető teljesítettnek, ha mindkettőn megjelentél.

Continue reading »

MIKOR VEHETEM ÁT A BIZONYÍTVÁNYOMAT?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

Bizonyítványod legkésőbb 60 nappal a vizsgád után átvehető. Vedd figyelembe, hogy amennyiben vidéki vizsgahelyre kérted az átvételt, a 60 nap a budapesti vizsgaközpontban való rendelkezésre bocsátást jelöli.

Continue reading »

MIKOR TUDHATOM MEG A SZÓBELI VIZSGÁM EREDMÉNYÉT?

Posted by on 7.26.23 in Egyéb

A szóbeli vizsga „beszélgetős” részének pontszáma még a vizsga napján kiderül: a vizsgaközpont a földszinti folyosó kijelzőjén jeleníti meg, a vizsgahelyeken pedig a terem elé, vagy a folyosóra tűzik ki az aznapi eredményeket tartalmazó gyorslistát. Ez a dokumentum tájékoztató jellegű. A teljes szóbeli vizsga (labor+beszélgetés) hivatalos eredménye vizsgaszabályzatunk értelmében az adott vizsgaidőszak első napjától számított […]

Continue reading »

1 2 3